L'oposició demana informes i ajornar la llei del joc

El Botànic ha defensat que la votació no vulnera el reglament i seria difícil d'impugnar, com estudia fer Vox.

Un moment del debat de la llei del joc, dilluns, a les Corts
Un moment del debat de la llei del joc, dilluns, a les Corts / À Punt NTC.

L'oposició a les Corts ha demanat que els serveis jurídics de la cambra elaboren informes sobre la legalitat de la votació aquest dijous de la llei del joc i que es retarde la votació fins que estiguen conclosos.

En la junta de síndics d'aquest dimarts, el PP, Ciutadans i Vox han demanat que es facen informes sobre el sistema de votació de la llei, que inicialment s'anava a fer per vot ponderat però, després de qüestionar-ho Vox, es farà per vot telemàtic.

Els grups del Botànic acusen l'oposició d'intentar per tots els mitjans boicotejar aquesta llei i sotmetre's a la pressió dels lobbys del sector. Per al PSPV, Compromís i Unides Podem es compleixen tots els criteris jurídics per a aprovar-la amb totes les garanties.

La norma, pionera a Espanya, prohibeix instal·lar sales d'apostes a menys de 850 metres d'un col·legi o d'un centre mèdic. A més, la distància entre aquests establiments haurà de ser superior a 500 metres. Aquesta mesura afectarà els nous locals i els actuals a mesura que vagen caducant les llicències.

També et pot interessar

stats