L’oposició demana explicacions a Manolo Mata per visitar en presó el considerat cap de la trama Assut

El síndic socialista a les Corts justifica la trobada per la seua condició d'advocat i ha anunciat que defensarà Jaime Febrer 

El síndic del PSPV Manolo Mata en roda de premsa aquest dimecres
El síndic del PSPV Manolo Mata en roda de premsa aquest dimecres / À Punt NTC

L'oposició en bloc ha demanat aquest dimecres explicacions al síndic socialista, Manolo Mata, després d'haver transcendit que es va reunir a la presó amb Jaime Febrer, un dels empresaris detinguts en l'operació Assut i considerat peça clau en la trama.

Mata ha defensat que el va visitar en qualitat d'advocat, que és absolutament legal i ha anunciat que defensarà l'empresari.

Però l'oposició no considera ni ètica, ni estètica la visita perquè l'empresari està involucrat en una causa que investiga el presumpte cobrament de comissions amb factures suposadament fictícies que diverses empreses adjudicatàries d'obra pública de l'Ajuntament de València haurien realitzat entre 2005 i 2010, anys en què governava el consistori Rita Barberá (PP). Hi ha implicats càrrecs socialistes i també del partit popular.

El PP demanarà la compareixença de Mata en la comissió d'investigació que s'ha creat en les Corts, Vox assenyala que no hi ha cap il·legalitat, però que és reprovable moralment, i Ciutadans ho ha qualificat d'"imperícia".

Dins del marc del cas Assut hi ha detinguts l'exregidor socialista i exsubdelegat del govern Rafael Rubio i l'exvicealcalde del PP Alfonso Grau. El socialista Rubio, el popular Grau i l'empresari Febrer continuen en presó.

També et pot interessar

stats