L’oposició considera “poc reivindicatiu” i “hipòcrita” el discurs de Puig

Compromís ha posat l’accent en el finançament i Unides Podem ha demanat passar “de les paraules als fets”

El president del PPCV, Carlos Mazón, ha atés els mitjans després de l'acte institucional del Nou d'Octubre
El president del PPCV, Carlos Mazón, ha atés els mitjans després de l'acte institucional del Nou d'Octubre / À Punt NTC

L'oposició al govern valencià s’ha mostrat molt crítica amb el discurs institucional del president del Consell, Ximo Puig amb motiu del Nou d’Octubre. Mentre el Partit Popular ha retret a Puig per ser "poc reivindicatiu", Ciutadans ha qualificat el discurs d"'hipòcrita".

Carlos Mazón, president del PP, ha matisat que aquesta no és una data per a centrar-se en la crítica, tot i que ha emfatitzat que el cap del Consell no ha fet “cap proposta concreta” durant el discurs. 

La coordinadora autonòmica valenciana de Ciutadans i membre de l’equip polític per a la refundació del partit, María Muñoz, ha remarcat que és “hipòcrita” que Puig demane unitat i pactes quan, a parer seu, forma part “del govern més ideològic i sectari que ha tingut la Comunitat Valenciana format amb l’extrema esquerra, els comunistes i els nacionalistes”.  

En canvi, les síndiques dels grups del Botànic han valorat positivament les paraules del cap de l’executiu valencià. Ana Barceló, portaveu socialista, ha posat l’accent en la reivindicació d’autogovern “que ens ha permés assolir aquestes quotes socials i de prosperitat” i l’autoestima d’un poble valencià “divers en què hi cap la diversitat”.

La síndica de Compromís, Papi Robles, ha subratllat que el Nou d’Octubre és “el dia de celebrar el nostre dret a autodecidir i autoorganitzar-nos i de reivindicar un finançament i una fiscalitat justa".  Per la seua banda, Pilar Lima, portaveu de la coalició Unides Podem, ha explicat que tot i estar “totalment d’acord” amb el discurs institucional de Puig, cal “passar de les paraules als fets”. 

També et pot interessar

stats