L'oposició carrega contra el Consell per l'informe del Ministeri de Sanitat sobre el canvi de fase

El PP acusa el govern valencià de mentir i Ciutadans anuncia que demanarà explicacions a les Corts.

L'oposició carrega contra el Consell per l'informe del Ministeri de Sanitat sobre el canvi de fase
L'oposició carrega contra el Consell per l'informe del Ministeri de Sanitat sobre el canvi de fase

La resposta de l'oposició a la publicació de l'informe del Ministeri de Sanitat que va impedir el pas de tota la Comunitat Valenciana a la fase 1 l'11 de maig no s'ha fet esperar. Tant el PP com Ciutadans han carregat contra el Consell per mentir quan donaven per fet l'avanç en la desescalada.

Així, la síndica del Partit Popular, Isabel Bonig ha acusat el govern valencià de mentir i ha responsabilitzat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, “de generar expectatives de passar de fase”. A més, també ha criticat que Barceló i Puig van assegurar que la Comunitat Valenciana estava en condicions d'accedir a la segona fase, pocs dies abans de canviar d'opinió i optar per esperar una setmana més.

Per la seua banda, el síndic de Ciutadans, Toni Cantó, ha anunciat que demanaran explicacions al Consell a les Corts per la gestió d'aquest assumpte. Així, ha asseverat que el govern “no mereixia la matrícula d'honor que assegurava tindre, sinó un suspens” i ha acusat el Consell d'amagar-se.

D'altra banda, el síndic del PSPV, Manolo Mata, ha llevat importància a l'assumpte i ha atribuït el no avanç de fase de 14 departaments valencians a “un canvi d'interpretació del Ministeri de Sanitat”, ja que ha apuntat que la Comunitat Valenciana complia la resta de paràmetres demanats.

Les raons esgrimides pel Ministeri per a plantejar una desescalada fragmentada foren la falta de capacitat per a practicar proves PCR, el creixement de la mobilitat entre províncies i l’augment de casos diagnosticats en 14 dels departaments sanitaris en les dues setmanes anteriors.

També et pot interessar