L'oposició abandona la comissió d'Economia, que se suspén fins dilluns

Critiquen que els grups del Botànic han allargat més de 45 minuts una pausa de 15 i ho qualifiquen de "falta de respecte".

Comissió d'Economia celebrada aquest matí a les Corts
Comissió d'Economia celebrada aquest matí a les Corts / Flickr cortsval

Els grups de l'oposició han abandonat aquest dijous la comissió d'Economia de les Corts, on s'estaven debatent les esmenes a la coneguda com a llei d'acompanyament als pressupostos. Això ha provocat que la sessió quede suspesa fins al dilluns, sense que s'hi hagen votat les propostes.

El motiu del conflicte ha sigut el recés de 15 minuts que han demanat els grups que conformen el Consell del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem) amb l'objectiu de poder tancar un acord per a eliminar de l'impost de successions a les empreses valencianes.

La suspensió s'ha allargat durant més de 45 minuts, per la qual cosa el PP, Ciutadans i Vox han decidit abandonar la sessió per considerar que es tractava d'una "falta de respecte" a la resta de grups parlamentaris. Han criticat que el recés fora per a revisar les mateixes esmenes del Botànic.

Una vegada acabat el recés, el vicepresident de la comissió, el socialista Jesús Sellés, ha decidit suspendre la sessió, a pesar que existia quòrum per a realitzar la votació de les esmenes, per a "no lesionar els drets dels membres absents", i ha convocat una nova cita el dilluns 9 de desembre, a les 10:30 hores.

També et pot interessar

stats