L'ONU alerta que la producció prevista de combustibles fòssils s'allunya dels compromisos contra el calfament global

Un informe mediambiental deixa clar que la inversió en aquests combustibles és superior al de les energies netes i que la previsió a futur no apunta a canvis rellevants

Les emsiones de carboni de les plantes d'energia contribueixen al calfament del planeta. Ulaanbaatar, Mongòlia
Les emissions de carboni de les plantes d'energia contribueixen al calfament del planeta. Ulan Bator, Mongòlia / ADB/Ariel Javellana (ONU)

La lluita contra el canvi climàtic no avança com deuria. L'ONU ha emés un informe que conclou que les previsions de producció de combustibles fòssils dels principals països productors estan per damunt "del que seria coherent amb l'objectiu de limitar el calfament a 1,5 °C, i un 45% més del que seria coherent amb la trajectòria de 2 °C.". La previsió, de fet, apunta que el 2030 es produiran un 110% més del que seria coherent per a aconseguir els objectius de l'Acord de París.

L'informe es basa en les previsions d'Alemanya, l'Aràbia Saudita, Austràlia, el Brasil, el Canadà, la Xina, els Emirats Àrabs Units, els Estats Units, l'Índia, Indonèsia, Mèxic, Noruega, el Regne Unit i Rússia, catorze dels principals països productors de combustibles fòssils. Analitzant les intencions, queda clar que la inversió en combustibles fòssils és superior a la que tenen les energies netes i que la previsió a futur no apunta a canvis rellevants.

L'informe explica que els plans i projeccions de producció dels governs conduirien a una producció d'un 240% més de carbó, un 57% més de petroli i un 71% més de gas el 2030 del que seria coherent amb la limitació del calfament global a 1,5 °C.

També et pot interessar

stats