L'IVF justifica com a decisió financera el quitament a un grup editorial en què Ximo Puig tindria interessos

El director general de l'IVF afirma que la tramitació del decret del Consell és anterior al quitament del 70% del Grupo Zeta.

VÍDEO | L\'IVF justifica com a decisió financera el quitament a un grup editorial en què Ximo Puig tindria interessos

L'Institut Valencià de Finances (IVF) ha assegurat aquest dimecres que el quitament del 70% del deute del Grupo Zeta d'1,3 milions d'euros que va beneficiar el diari El Periódico Mediterràneo, en què Ximo Puig té accions valorades en més de 177.000 euros, va ser una decisió financera per a no perdre més diners si es liquidava el Grupo Zeta.

En una informació d'aquest dimecres, ElDiario.es informa que Puig va participar en la votació que va atorgar a l'IVF la possibilitat de fer quitacions de deute als creditors, dies després de la qual el banc públic valencià va perdonar part del deute al grup de comunicació. 

El director general de l'IVF, Manuel Illueca, ha afirmat que la tramitació del decret del Consell que aprova les restructuracions financeres de crèdits a les empreses és anterior al quitament del 70% del Grupo Zeta per a efectuar la compra del diari El Periódico Mediterráneo de Castelló, del qual Ximo Puig és accionista, i que va absorbir Prensa Ibérica, propietària del diari Levante-EMV. 

La  secretària del Partit Popular a la Comunitat Valenciana, Eva Ortiz, ha anunciat que han presentat una petició a les Corts perquè Ximo Puig comparega i explique la condonació del deute al Grupo Zeta aprovat pel Consell. Per la seua banda, el president de la Generalitat no s'ha pronunciat aquest matí sobre la questió.

També et pot interessar

stats