L'informe jurídic de l'Ajuntament d'Alacant conclou que no s'han de suspendre les oposicions a la Policia Local si no es troben causes greus

Aquest dimecres s’ha constituït la comissió d’investigació del cas i s’ha remés a Antifrau la informació requerida

Comissió d'investigació del presumpte frau en les oposicions a la Policia Local d'Alacant
Comissió d'investigació del presumpte frau en les oposicions a la Policia Local d'Alacant / Europa Press

L'informe jurídic de l'Ajuntament d'Alacant conclou que no s'han de suspendre ni anul·lar les oposicions que es van fer per a ingressar a la Policia Local –sobre les quals s'han denunciat possibles irregularitats– si abans no es troben causes greus que demostren irregularitats en el procés selectiu.

Constituïda la comissió d'investigació

Aquest informe, que ha demanat l'alcalde, Luis Barcala, coincideix amb la constitució aquest dimecres de matí d’una comissió municipal que haurà d'investigar aquestes presumptes irregularitats.

En la primera sessió de la comissió s'ha acordat que s'abordarà tot el procés selectiu. És a dir, a més de l'apartat de torn lliure, també s'investigarà el de mobilitat i de consolidació. La pròxima reunió de la comissió serà el 2 de maig i hi haurà les compareixences dels cinc membres del tribunal encarregat de les oposicions, entre els quals està el president i cap de la Policia Local d'Alacant, José María Conesa.

Les formacions disposaran d'un termini de tres dies hàbils des de hui per a traslladar oficialment les propostes de diligències, encara que alguns ja l'han comunicada durant la sessió. A més, s'ha acordat que siga el secretari municipal qui fiscalitze tota la documentació que s'aporte i que determine si les sol·licituds de diligències i compareixences s'ajusten a la legalitat. Precisament, aquest ha sigut un dels punts que ha generat tensió entre l'equip de govern –el PP i Cs- i el PSPV, Compromís i Unides Podem.

Documentació remesa a Antifrau

El mateix dia que s’ha publicat l’informe demanat per Barcala i s’ha constituït la comissió d’investigació, la Regidoria de Recursos Humans de l'Ajuntament d'Alacant ha remés a l'Agència Valenciana Antifrau (AVAF) tota la informació requerida en relació amb aquestes oposicions. El lliurament de la informació s'ha fet en 24 hores, atés que la sol·licitud de l'Agència va arribar aquest dimarts, segons ha informat el consistori en un comunicat.

L'aportació per Recursos Humans dels expedients requerits per l'AVAF es fa poc després de remetre l'Ajuntament a l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències de la Generalitat la informació que va sol·licitar sobre l'esmentat procés en la Policia Local.

També et pot interessar

stats