L'Hospital de la Ribera ja és de gestió pública

Aquest diumenge s'ha materialitzat la reversió del centre hospitalari ubicat a Alzira i de tota l'àrea de salut associada.

La consellera de Sanitat, Carmen Montón, atenent els mitjans de comunicació aquest matí a l'Hospital de la Ribera
La consellera de Sanitat, Carmen Montón, atenent els mitjans de comunicació aquest matí a l'Hospital de la Ribera

Des de l'1 d'abril, la Conselleria de Sanitat s'encarrega de la direcció i la planificació del Departament de Salut de La Ribera. Isabel González, fins ara directora general d'Alta Inspecció Sanitària de la Generalitat, és la nova gerent ara que ja ha finalitzat el contracte de gerència que ha tingut a unió temporal d'empreses Ribera Salud durant els últims 18 anys.

Amb motiu del traspàs de la gestió, el president de la Generalitat, Ximo Puig i la consellera de Sanitat, Carmen Montón, han destacat el compromís d'aquest Govern amb la sanitat pública.

Compromís, encara que s'ha mostrat satisfet amb el canvi de gestió, ha demanat que es continue amb el procediment de reversions sanitàries i ha reclamat que s'instaure la gestió pública també a l'Hospital Marina Salut de Dénia. "La qualitat assistencial solament és possible quan s'elimina de l'equació el benefici empresarial", ha afirmat la diputada Isaura Navarro.

Podem també ha demanat que es recuperen els quatre hospitals que continuen encara privatitzats. "Aquest model del PP està tocat, però no vençut", ha assenyalat el diputat Daniel Geffner.

Ciutadans, encara que ja ha manifestat que no farà cap campanya alarmant davant de la reversió de les concessions sanitàries, vigilarà que la Conselleria de Sanitat mantinga la qualitat assistencial i garantisca el futur de la plantilla després del canvi de gestió de l'Hospital de la Ribera.

El Departament de Salut de la Ribera compta amb la plantilla actual i la Generalitat incrementarà el nombre de treballadors i treballadores en 303 persones d'ací al final d'any.

Amb tot, el "model Alzira" es manté als departaments de Manises, Torrevella, Dénia i Elx-Crevillent, que donen servei a un de cada cinc usuaris del sistema sanitari valencià. La concessió de Torrevella acaba el 2021, la de Dénia, el 2023 i la d'Elx-Crevillent, el 2025.

També et pot interessar

stats