L’FVMP aprova per unanimitat l'adhesió al pacte antitransfuguisme

La federació està integrada per representants del PSPV-PSOE, Compromís, PP, EUPV i Ciutadans.

El ple de Montroi del passat agost on va prosperar la moció de censura que va llevar l'alcaldia al PP
El ple de Montroi del passat agost on va prosperar la moció de censura que va llevar l'alcaldia al PP / À Punt NTC

Els grups polítics que integren la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) han aprovat per unanimitat adherir-se a la declaració institucional aprovada prèviament per la FEMP relativa al pacte antitransfuguisme i en suport al pacte per l'estabilitat institucional. Segons ha comunicat l’FVMP, la iniciativa ha comptat amb el suport del PSPV-PSOE, Compromís, el PP, EUPV i Ciutadans. La resolució ara es remetrà a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana perquè s’aprove en el ple, a les tres diputacions provincials i també a les Corts.

La federació insisteix en el comunicat en la necessitat de respectar la decisió dels ciutadans i de mantindre la lleialtat institucional entre forces polítiques. I es mostra molt contundent contra el transfuguisme. “El fenomen del transfuguisme ha de ser atallat per a defendre les bases de la nostra democràcia, reforçant els nostres compromisos, col·lectivament acordats, per a evitar situacions i conductes manifestament reprovables”, deixa clar. El comunicat inclou també que “cal rebutjar qualsevol pràctica” que desestabilitze un govern i que altere les alcaldies “sustentades per acords majoritaris de les formacions polítiques”.

El comunicat remarca que el govern local “s'ha de definir per criteris concordes amb uns estàndards de conducta i una actitud ètica dels càrrecs públics que responguen al principi de representació democràtica dels electes per la ciutadania”. I agrega que “salvaguardar l'elecció legítima dels representants locals exigeix un compromís compartit per totes les forces polítiques, coalicions o agrupacions d'electors en el compliment del respecte a la lleialtat institucional”.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha valorat un acord que pretén que cap partit accepte vots de trànsfugues. El responsable del Consell ha recordat que el transfuguisme “perverteix” la voluntat dels ciutadans.

També et pot interessar

stats