L'exresponsable de finances del PSPV atribueix la investigació per finançament a documents manipulats

Acusa el diputat del PP José Ciscar d'aportar papers amb esborradures i fotocòpies per a tapar la corrupció dels populars.

L\'exresponsable de finances del PSPV atribueix la investigació per finançament a documents manipulats
L'exresponsable de finances del PSPV atribueix la investigació per finançament a documents manipulats

L'exresponsable de finances del PSPV entre 2000 i 2004, Josep Cataluña, considera que la denúncia del PP que va iniciar una investigació judicial pel presumpte finançament il·legal dels socialistes valencians i el Bloc es basa en documents manipulats. Cataluña entén que el diputat popular José Ciscar va presentar al jutjat papers amb esborradures i fotocòpies “sense valor”, que ha descrit com “una manipulació perfecta” per a “contrarestar” les sentències per corrupció que els populars esperaven a partir d'abril.

L'exresponsable de finances dels socialistes valencians ha exposat aquesta “teoria” -tal com l'ha definit ell mateix- durant la seua intervenció en la comissió de les Corts que investiga aquest presumpte cas de finançament en els anys 2007 i 2008. 

Cataluña s'ha desmarcat de qualsevol irregularitat i ha negat haver contractat amb Crespo Gomar SL o Construccions Blauverd SL, les empreses assenyalades en la trama. També ha negat conéixer un correu de la primera companyia, datat en l'any posterior a la seua responsabilitat, que l'interpel·lava per un pagament de 60.000 euros.

Malgrat això, ha reconegut haver mediat “sense cobrar” perquè algunes empreses “pogueren despatxar amb alguns càrrecs públics”. 

Tiller diu que no tenia cap comunicació oficial

Per la seua banda, José Ramón Tiller, vinculat a Crespo Gomar i al PSPV, ha assegurat que va entrar en l’empresa per la seua experiència en l'àrea de la comunicació, i no per pertànyer al PSPV, un partit al qual es va afiliar en el 1986 i on ha treballat sempre com a responsable de comunicació.

Així mateix, ha afirmat que Crespo Gomar es va encarregar del Congrés del PSPV del 2008. En aquell moment, ell estava de vacances però va ajudar en el que va poder perquè li ho van demanar. A més, ha assegurat que ho va pagar el partit, i ha assenyalat que no ell no està processat ni ha anat a declarar a cap lloc.

Sobre la seua participació en l'empresa Opinomedia, ha afirmat que aquesta empresa no té res a veure amb Crespo Gomar, i que ell hi va perdre una casa i 30.000 euros per haver sigut tan "estúpid" d'entrar en la companyia a títol individual.

A l'inici de la intervenció, Tiller ha destacat que compareixia perquè alguns membres de la comissió li havien dit que estava citat aquest dimarts, però que no té cap comunicació oficial de les Corts.

Dues compareixences donen plantó

Catalunya ha comparegut durant una sessió que s'ha vist ajornada per l'absència d'Ana Kringe, exalcaldessa de Dénia amb el PP, i de Lucía Pascual, una extreballadora de l'empresa Crespo Gomar, suposadament vinculada a contractes en les campanyes electorals de les formacions polítiques investigades. 

Kringe ha faltat a una citació per segona vegada i Pascual s'enfronta a una possible denúncia davant de la Fiscalia General de l'Estat per negar-se a declarar en la seua compareixença a l'octubre a les Corts. 

Els grups parlamentaris han comunicat el seu malestar contra la presidència de la comissió, que ostenta Podem, per una possible desorganització al voltant de les citacions, que alguns dels afectats asseguraven desconéixer. 

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha anat més allà i acusa el PSPV i Compromís de “torpedejar” la comissió amb “terminis molt ajustats” que compliquen aquestes intervencions. 

També et pot interessar

stats