L'exregidora del PP de València Mayrén Beneyto declara pel cas Taula

S'investiga el contracte del Bibliobús amb una empresa en què participava l'exgerent d'Imelsa, Marcos Benavent

L'exregidora de Cultura de València Mayrén Beneyto en una imatge d'arxiu
L'exregidora de Cultura de València Mayrén Beneyto en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'exregidora de Cultura i exdirectora del Palau de la Música, Mayrén Beneyto, declara aquest dimecres com a testimoni pel cas Taula, una de les peces separades sobre la corrupció a Imelsa, actual Divalterra, l'empresa pública de la Diputació de València.

El jutjat d'instrucció número 18 de València investiga el presumpte fraccionament de contractes en l'adjudicació del Bibliobús, el servei de préstec de llibres itinerant a les platges de València. L'empresa beneficiària, Thematica, l'administrava Rafael García Barat, però tenia com a soci en l'ombra l'exgerent d'Imelsa, Marcos Benavent.

Aquest dimecres també està citat a declarar l'exdirector financer d'Imelsa, Enrique Montblanch, en aquest cas com a investigat.

La magistrada suplent, que cobreix la baixa mèdica del jutge titular, ha acceptat posposar la declaració com a testimoni del diputat al Congrés pel PP, Vicente Betoret, per un viatge privat. En el seu cas s'investiga el presumpte pagament de despeses electorals a Thematica durant l'etapa de Betoret com a alcalde de Vilamarxant, segons determina un informe de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil. El suposat delicte hauria prescrit en haver passat deu anys dels fets.

La causa, en què s’investiga la caixa B del PP valencià, es va destapar a València l’any 2016. A l’inici es va emportar quasi tots els regidors del PP a l'Ajuntament per un presumpte blanqueig de capitals de 50.000 euros. En el procediment, en el qual figura com a investigat l’expresident de la Diputació de València i exalcalde de Xàtiva, Alfons Rus, també s’investiga el pagament de comissions en la Generalitat Valenciana i en la Diputació, entre altres diligències.

També et pot interessar

stats