L’exregidora d’Educació de València renúncia al càrrec d’assessora del Consell pel seu processament judicial

María Oliver, que va ser regidora de València en Comú, és investigada per prevaricació i malversació en la tramitació del mapa escolar.

María Oliver en una imatge d'arxiu
María Oliver en una imatge d'arxiu

El processament de la regidora d’Educació de l’Ajuntament de València durant la passada legislatura, María Oliver, ha forçat aquest dilluns la seua dimissió com a assessora de la vicepresidència segona del Consell. L’exregidora ha deixat el càrrec després de conéixer-se que la processaran pels suposats delictes de prevaricació i malversació de fons públics en la tramitació del mapa escolar de la ciutat de València.

María Oliver, que va ser regidora de València en Comú (la marca municipal de Podem), treballava fins aquests dilluns com a assessora d’assumptes generals en el Consell. Desenvolupava les seues tasques en la vicepresidència que ocupa Rubén Martínez Dalmau, que ha acceptat la seua renúncia.

En la causa, a més de María Oliver, el jutjat ha iniciat el procediment abreujat contra José Manuel Rodríguez Victoriano, professor de la Universitat de València i director del projecte que suposadament li van encomanar de manera irregular. Entre les anomalies o irregularitats descrites com a indiciàries, se cita que el conveni signat per l'Ajuntament amb la Universitat de València, pressupostat en 106.351 euros, incloïa aspectes que no eren habituals en l'àmbit del mapa escolar.

Irregularitats econòmiques i en les contractacions

Seguint amb aquestes suposades irregularitats, es van utilitzar recursos diferents als previstos (becaris que van realitzar una part substancial del treball de camp) i es va subcontractar amb una empresa, quan les tasques les hauria d’haver realitzat directament personal de la universitat.

D’altra banda, el jutjat considera que la memòria econòmica del projecte no es va complir i, a més, el personal universitari "no va percebre els conceptes pressupostats, sinó que les quantitats "es van destinar a altres despeses incorregudes suposadament en el marc de l'activitat".

En concret, el jutge fa referència a compres realitzades pel professor universitari que no eren subvencionables com una càmera Panasonic, un ordinador portàtil, una càmera fotogràfica i de vídeo, una gravadora, una taula de juntes i una tauleta, o altres despeses no previstes en el conveni, com ara l'assistència a un congrés de sociologia a Valdepeñas, un sopar homenatge a la primera promoció de sociòlegs de la Complutense de Madrid i consumicions en establiments d'hostaleria.

També et pot interessar

stats