L’expresident balear, José Ramón Bauzá, deixa el PP i l’acta de senador

Bauzá critica que la nova política lingüística del partit renuncia a “revertir anys de catalanització” a les Illes.

L’expresident del govern balear amb el PP, José Ramón Bauzá en una imatge d'arxiu
L’expresident del govern balear amb el PP, José Ramón Bauzá en una imatge d'arxiu / Europa Press

L’expresident del govern balear amb el PP, José Ramón Bauzá, ha anunciat la baixa del partit i la renúncia a l’acta de senador. Assegura que no comparteix el canvi de de política lingüística de la formació a la comunitat autònoma, en relació amb el català, i que en conseqüència, després de 20 anys de militància, no pot continuar en un partit al qual és “impossible” que puga votar. 

En un carta de quatre pàgines, Bauzá ha defés les iniciatives que va impulsar durant el seu mandat perquè “el castellà tinguera prevalença idèntica” que el català a les Illes” i “revertir anys de catalanització”, una posició que considera que ha abandonat la direcció actual . 

Entre les línies de discrepància Bauzá n’assenyala específicament tres: que la direcció actual negue, "llevat de casos puntualíssims", que existisca adoctrinament en els centres educatius de les illes; que haja permés que els regidors voten mocions favorables a concedir ajudes als comerços que retolen en català; i que considere justificable que el català siga requisit en l'accés a la funció pública".

Malgrat saludar la defensa “sense complexos de la unitat d’Espanya” del nou president del PP nacional, Pablo Casado, l’expresident del Govern de les Illes Balears considera que allí “les seues paraules i les seues accions van en camins oposats”. 

També et pot interessar

stats