L'exministra socialista Magdalena Valerio presidirà el Consell d'Estat

Substitueix en el càrrec María Teresa Fernández de la Vega, que va comunicar la renúncia al càrrec el passat 13 d'octubre.

La ministra de Treball, Magdalena Valerio, ha anunciat que tractarà d'anul·lar la constitució del sindicat. Efe
L'exministra de Treball, Magdalena Valerio, en una imatge d'arxiu / Efe

L'exministra de Treball del PSOE Magdalena Valerio serà la nova presidenta del Consell d'Estat, segons han confirmat fonts del govern espanyol.

Valerio substituirà en el càrrec María Teresa Fernández de la Vega, que va comunicar la renúncia al càrrec el passat 13 d'octubre.

Dimarts que ve la proposta es presentarà en el Consell de Ministres, però el nomenament el farà el Congrés, han indicat les mateixes fonts.

Valerio va ser ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social entre juny de 2018 i gener de 2020 en el govern de Pedro Sánchez.

En aquesta legislatura presideix en el Congrés la comissió de seguiment i avaluació dels acords del pacte de Toledo, és vocal de la Diputació Permanent i de les comissions per a l'auditoria de la qualitat democràtica, la lluita contra la corrupció i les reformes institucionals i legals i de la mixta de relacions amb el Defensor del Poble.

En el 40 Congrés del PSOE, celebrat a València a mitjan octubre de 2021, va cessar com a responsable federal de Seguretat Social i Pacte de Toledo i es va incorporar al Comité Federal del partit.

També et pot interessar

stats