L'exgerent de la Fundació Jaume II nega haver cobrat comissions per al PP en el cas Taula

Vicente Burgos, que es troba investigat en la peça d'Imelsa, acusa Marcos Benavent d'haver-se inventat les acusacions.

Compromís ha denunciat que la fundació va facturar 4.300 euros a un nebot de l'exalcaldassa Rita Barberà.
Compromís ha denunciat que la fundació va facturar 4.300 euros a un nebot de l'exalcaldassa Rita Barberà.

L'exgerent de la Fundació Jaume II, Vicente Burgos, ha negat el cobrament de comissions il·legals per al Partit Popular durant la seua etapa al capdavant de l'entitat, entre 2003 i 2007, i considera les acusacions "una fantasia" de l'exalt càrrec del PP a la Diputació de València, Marcos Benavent.

Burgos s'ha manifestat en aquest termes en la comissió d'investigació a les Corts que investiga les contractacions de la Generalitat amb la trama del cas Taula durant els anys de gestió del PP.  L'exgerent de la Fundació Jaume II es troba investigat en la peça del cas sobre Imelsa, sota l'acusació de col·laborar en el presumpte aparaulament de contractes en la regidoria de Cultura de València. A més, el passat 12 de gener Compromís va denunciar que la fundació va facturar 4.300 euros a un nebot de l'exalcaldassa Rita Barberà.

Durant la seua compareixença, Vicente Burgos ha defés la gestió al capdavant de la fundació i ha descarregat la resposabilitat de les contractacions en el patronat.  Assegura tindre "la consciència tranquil·la" perquè totes les decisions "es van prendre amb lleialtat" i sense buscar cap altra finalitat, i ha qualificat "d'intolerable" que s'estenga la sospita de corrupció a totes les persones que tingueren responsabilitats en aquella etapa. Aquesta posició ha derivat en un enfrontament verbal amb la diputada socialista Carmen Martínez, a qui ha acusat d'imputar-li "vetladament" diversos delictes i de no respectar la instrucció judicial en la causa. 

D'altra banda, ha reconegut conéixer que Marcos Benavent "ni tenia funcions concretes ni s'acostava per allí" a pesar d'estar contractat per la  fundació, i ha justificat que no el va despatxar perquè "no tenia capacitats en aquest nivell". 

La compareixença de González Pons, l'1 de març

D'altra banda, la presidenta de la comissió, Isaura Navarro, ha avançat la possibilitat de citar l'1 de març l'exconseller de Cultura i actual portaveu del PP al Parlament europeu, Esteban González Pons, que ha excusat la seua intervenció d'aquest dimecres per motius d'agenda. 

També et pot interessar