L'exgerent de Divalterra José Ramón Tiller no acudeix a declarar pel cas Alqueria

Està investigat per presumpta prevaricació i malversació de fons públics i, de moment, no s'ha acordat una nova citació judicial.

L\'exgerent de Divalterra José Ramón Tiller no acudeix a declarar pel cas Alqueria
L'exgerent de Divalterra José Ramón Tiller no acudeix a declarar pel cas Alqueria

José Ramón Tiller, que va ser cogerent de l'empresa pública Divalterra, dependent de la Diputació de València, no ha acudit als jutjats de València, on estava citat aquest dijous per a prestar declaració en qualitat d'investigat pels presumptes delictes de prevaricació i malversació de fons. De moment no s'ha acordat una nova citació.

La Fiscalia Anticorrupció havia sol·licitat la imputació de Tiller perquè un altre dels investigats en el cas Alqueria, l'alcalde de l'Alqueria de la Comtessa, el també socialista, Salvador Femenia, el va assenyalar com la persona que li havia oferit el lloc de treball en l'empresa pública dependent de la Diputació de València.

També altres de les persones investigades, que declararen a principi de mes davant el jutge, indicaren que per a treballar en Divalterra no havien passat cap procés selectiu i que l'exgerent Tiller els havia dit que n'hi havia hagut un amb caràcter previ. Segons la Fiscalia, tenia coneixement de les contractacions i hi participava activament.

El cas de Tiller se suma al d'altres investigats com el de Jorge Rodríguez, alcalde d'Ontinyent i expresident de la Diputació de València; el seu cap de gabinet, Ricard Gallego; el secretari-lletrat de Divalterra, Jorge Cuerda; l'exassessor Manuel Reguart i els exgerents Xavier Simón Alventosa i Agustina Brines.

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) ha xifrat en prop de dos milions d'euros el cost per a les arques públiques que haguera suposat la contractació, durant tota la legislatura, de les persones suposadament col·locades irregularment a la Diputació de València a la tardor de 2015, totes pròximes al PSPV i Compromís.

El cas Alqueria va obligar a dimitir l'expresident de la Diputació de València Jorge Rodríguez, que ara ha tornat a guanyar per majoria absoluta les eleccions a Ontinyent amb el seu nou partit La Vall ens Uneix, després de ser expulsat del PSPV.

També et pot interessar

stats