L'exempleada de Crespo Gomar i l'exalcaldessa de Dénia planten la comissió sobre el finançament del PSPV i el Bloc

També hi estan citats l'exsecretari de finances socialista, Josep Catalunya, Juan José Valentín i el soci de l'empresa investigada José Ramón Tiller.

L\'exempleada de Crespo Gomar i l\'exalcaldessa de Dénia planten la comissió sobre el finançament del PSPV i el Bloc
L'exempleada de Crespo Gomar i l'exalcaldessa de Dénia planten la comissió sobre el finançament del PSPV i el Bloc

La comissió de les Corts que investiga el suposat finançament irregular del PSPV i el Bloc en 2007 i 2008 acull aquest dimarts una nova sessió que ha começat ajornada per l'absència de les persones citades a declarar. 

A les 10:30 estava convocada Lucía Pascual, extreballadora de l'empresa de Gandia, Crespo Gomar, suposadament vinculada a contractes en les campanyes electorals de les dues formacions investigades, i que no s'ha presentat davant la comissió. És la segona vegada que es nega a declarar. La mesa del Senat va acordar denunciar-la davant la Fiscalia General de l'Estat per no voler respondre les preguntes del portaveu del grup popular en la comissió d'investigació del finançament dels partits el passat mes de novembre.

Tampoc no ha acudit l'exalcaldessa de Dénia, la popular Ana Kringe, citada a les 12 hores. És la segona setmana consecutiva que planta la comissió. El president d'aquesta, César Jiménez, de Podem, ha explicat que s'envià a l'exalcadessa una notificaicó perquè acudira a les Corts tant la setmana passada com aquesta, però no tenen constància que l'haja rebuda.

A les 13.30 ha començat la declaració de Josep Catalunya, exresponsable de finances del PSPV, que ha iniciat la seua intervenció destacant que no va comparéixer la passada setmana perquè no havia rebut la citació en temps i forma. També ha dit no conéixer els documents als quals apareix el seu nom.

Entre els grups parlamentaris hi ha malestar per com està desenvolupant-se esta comissió per part de la Presidència, amb citacions que els afectats diuen no rebre a temps, burofaxos sense arreplegar i desconeixement sobre les compareixences. 

Per a les quatre i mitja de la vesprada intervindran Juan José Valentín i José Ramón Tiller, soci de Crespo Gomar i exassessor a la Diputació de València.

També et pot interessar

stats