L'executiva federal del PSOE es reuneix per a aprovar l'acord amb ERC

Els socialistes han acordat una taula de negociació entre governs per a buscar una solució al conflicte de Catalunya.

L\'executiva federal del PSOE es reuneix per a aprovar l\'acord amb ERC
L'executiva federal del PSOE es reuneix per a aprovar l'acord amb ERC
03 de gener 2020 - 07:30

L'executiva federal del PSOE es reuneix aquest divendres per aprovar l'acord a què ha arribat amb Esquerra Republicana de Catalunya de cara a la investidura de Pedro Sánchez, en què es va concretar formar una taula de negociació entre governs per a buscar una solució al conflicte de Catalunya.

Segons l'acord, la taula actuarà "sense més límits que el respecte als instruments i als principis que regeixen l'ordenament jurídic democràtic", i les mesures que consensuen totes dues parts se sotmetran a consulta ciutadana.

Amb aquesta decisió, els republicans modifiquen el no inicial a la investidura de Sánchez i s'abstindran en la votació, de manera que el líder socialista aconseguirà els vots necessaris per a quedar investit i continuar a La Moncloa.

El debat d'investidura, com ja va concretar aquest dijous la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, tindrà lloc els dies 4, 5 i 7 de gener. La previsió és que la primera votació siga diumenge al migdia, en la vespra de Reis. No obstant això, tot apunta que Pedro Sánchez no serà investit en el primer intent, sinó en el segon, el pròxim dimarts.

També et pot interessar

stats