L'executiva federal del PSOE analitza el fracàs a Andalusia

La direcció federal obri la porta a la dimissió de Susana Díaz però ella descarta aquesta possibilitat.

L'executiva federal del PSOE, en una imatge d'arxiu
L'executiva federal del PSOE, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, reuneix aquest dimarts l'executiva federal del PSOE per a estudiar en profunditat el fracàs dels socialistes a les eleccions andaluses, on s'han deixat 14 escons i més de 400.000 vots. Per primera vegada en 36 anys, existeix el risc que el PSOE perda el govern d'Andalusia si el pacte entre les forces de dreta ix endavant

Sánchez, absent dilluns per estar participant en la Cimera del Clima de Polònia, es tancarà des de les 12.30 hores amb la plana alta del partit per a analitzar uns resultats del tot inesperats per als socialistes, que no comptaven amb la forta irrupció de Vox en el parlament andalús. La reunió de l'executiva federal també servirà per a marcar l'estratègia que seguiran i en quin lloc se situaran de cara al procés de negociació que començarà els propers dies. 

Dilluns, el secretari d'Organització del PSOE i ministre de Foment, José Luis Ábalos, ja va descartar un hipotètic pas al costat dels socialistes perquè siga Ciutadans qui assumisca el poder a la Junta d'Andalusia com a fórmula per a evitar que l'extrema dreta arribe al govern. 

La direcció federal del PSOE manté oberta la porta a la dimissió de Susana Díaz al capdavant dels socialistes andalusos si això és necessari per a garantir la governabilitat d'Andalusia i impulsar un procés de “renovació i regeneració”. Amb tot, la presidenta en funcions de la Junta es va afanyar a descartar aquesta possibilitat després de rebre la confiança de l'executiva regional del partit.

També et pot interessar

stats