L'executiu i agents socials negocien l'ampliació dels ERTO més allà del 30 de setembre

Els esculls principals es troben en les exoneracions de cotitzacions a la Seguretat Social i en la vigència de l'acord.

Els ministres de Treball i Seguretat Social, Yolanda Díaz i José Luis Escrivá, en una reunió amb els agents socials
Els ministres de Treball i Seguretat Social, Yolanda Díaz i José Luis Escrivá, en una reunió amb els agents socials / Ministeri de Treball.

El govern espanyol i els agents socials, patronal i sindicats, tornen a reunir-se aquest dijous per a negociar les condicions en les quals es prorrogaran els ERTO per la Covid-19 més allà del 30 de setembre.

L'objectiu comú, apunten fonts del diàleg social, és aconseguir un acord la setmana que ve, perquè els sectors econòmics tinguen un poc més de marge que en anteriors acords. En aquest sentit, la ministra de Treball, Yolanda Díaz, va explicar que volen acordar "tan prompte com siga possible" la normativa per a prorrogar els ERTO per a donar així "certitud i estabilitat a treballadors i empreses".

Les tres parts parteixen en aquesta negociació d'alguns punts coincidents com que l'ampliació no es faça només amb criteris sectorials, mantindre les prestacions dels treballadors afectats, així com habilitar la ferramenta en cas de tancaments per brots. Per contra, difereixen en alguns aspectes, com l'esquema d'exoneracions de cotitzacions a la Seguretat Social o posar o no data límit de vigència a aquest nou acord.

Actualment, al voltant de 800.000 treballadors i treballadores estan en ERTO, una xifra que representa una quarta part dels que hi han estat inclosos des de l'inici de la pandèmia: uns 2,5 milions.

També et pot interessar

stats