L'exdirector de la joieria qüestiona que els rellotges que va tornar Grau foren els mateixos que presumptament li van regalar

Segons el testimoni, els rellotges adquirits per l'empresari Urbano Catalán tenien preus diferents.

Els acusats Alfonso Grau i Urbano Catalán seuen a la banqueta dels acusats
Els acusats Alfonso Grau i Urbano Catalán seuen a la banqueta dels acusats / Europa Press

L'exdirector de la joieria Rabat de València ha qüestionat que els rellotges adquirits per l'empresari Urbano Catalán per a subornar presumptament l'exvicealcade de la ciutat Alfonso Grau i aquells que el polític va tornar foren els mateixos, perquè tenien preus diferents.

"Jo afirmaria que no són els mateixos rellotges, perquè, si ho hagueren sigut, se li hauria abonat el mateix import de la compra. Això em fa entendre que no són els mateixos rellotges", ha detallat en una declaració com a testimoni en la tercera sessió del juí a Grau i Catalán.

El testimoni, però, no ha pogut explicar perquè la comptabilitat de l'empresa atribueix la gestió, que data del 2012, a un empleat que no va entrar a treballar dos anys després.

La fiscalia sosté que l'exnúmero dos de Rita Barberà va acceptar dos rellotges de luxe d'Urbano Catalán, el responsable de les empreses Transvia i Viajes Privilege, que van ser adjudicatàries de 16 contractes municipals entre 2006 i 2015 per un valor de 2,5 milions d'euros. L'acusació del ministeri públic estima que Grau va canviar els rellotges per altres més cars, dels quals va pagar la diferència, per a, presumptament, blanquejar el regal.

La fiscalia reclama un any de presó per als processats per un delicte continuat de suborn, i cinc anys més per a Grau i multa de 75.000 euros pel presumpte blanqueig, a més del decomís dels rellotges. 

També et pot interessar

stats