L'exdiputada Mireia Boya reivindica l'ambient festiu del 20S

La política de la CUP va pujar al sostre d'un cotxe per a explicar a un grup de manifestants les pràctiques de la "no-violència".

Imatge del senyal del Tribunal Suprem durant la declaració de Mireia Boya
Imatge del senyal del Tribunal Suprem durant la declaració de Mireia Boya / Efe

L'exdiputada de la CUP, Mireia Boya, ha declarat aquest matí com a testimoni en el juí del 'procés' independentista a Catalunya. Boya ha explicat la seua participació el 20 de setembre de 2017, quan les forces de l'orde van escorcollar la Conselleria d'Economia i l'exdiputada va pujar al sostre d'un cotxe de la Guàrdia Civil per a explicar a un grup de manifestants les pràctiques de la "no-violència".

Boya ha relatat que la concentració ciutadana que es va originar era "festiva" i en defensa del dret al sufragi que s'havia de produir uns dies després, l'1 d'octubre. L'exdiputada de la CUP ha assegurat que no pretenia danyar el cotxe, sinó evitar confrontacions: "Era un bon faristol per a dirigir-nos a la gent que hi estava concentrada, per a recordar que havíem de mantindre sempre una actitud pacífica".

També ha contat que, una vegada finalitzat l'escorcoll, els llavors líders de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, van reunir els representants de les diverses formacions polítiques allí presents per a transmetre'ls que s'havia de desconvocar la concentració per a evitar possibles conflictes una vegada caiguera la nit.

També et pot interessar

stats