L'exdiputada per Alacant Rita Bosaho, directora general en el Ministeri d'Igualtat

Ocuparà la direcció general d'Igualtat de Tracte i Diversitat Etnicoracial en substitució d'Alba González.

Rita Bosaho, en una imatge d’arxiu
Rita Bosaho, en una imatge d’arxiu

Rita Bosaho serà la nova directora general d'Igualtat de Tracte i Diversitat Etnicoracial del Ministeri d'Igualtat. Ho fa després de la renúncia al càrrec de la regidora de l'Ajuntament de Gijón, Alba González, 48 hores després del seu nomenament. González, que continuarà en l'equip de la ministra Irene Montero, justifica el pas arrere en la voluntat de donar visibilitat a les "dones pertanyents a col·lectius "racialitzats". El 2015 Bosaho es va convertir en la primera persona negra a obtindre un escó en el Congrés.

Bosaho (Guinea Equatorial, 1965) és llicenciada en Història i màster en Europa Contemporània. Fa més de 30 anys que resideix a Espanya.

Diputada per Podem durant les legislatures XI i XII (2016-2019) era una personalitat coneguda a la ciutat d'Alacant pel seu activisme social en la Plataforma Feminista i l'ONG Projecte Cultura i Solidaritat.

En diverses ocasions ha denunciat que el col·lectiu afrodescendent ha patit i encara pateix la "invisibilizació i negació", així com les desigualtats "socials, econòmiques i polítiques" que esguiten el seu dia a dia.

"La ciutadania blanca ha de desprendre's dels seus privilegis per a posar-se les sabates de l'altre", va declarar en una ocasió la nova directora general, que defén la necessitat de connectar el feminisme amb l'antiracisme.

També et pot interessar

stats