L'exconseller Cotino va cobrar 11 milions d'euros d'una societat de l'entramat d'Erial

El sumari del cas mostra també que Olivas va rebre 580.000 euros d'una societat vinculada a la família de Cotino.

VÍDEO | L\'exconseller Cotino va cobrar 11 milions d\'euros d\'una societat de l\'entramat d\'Erial

L'alçament parcial del sumari del cas Erial assenyala que l'exconseller Juan Cotino es va beneficiar d'una venda d'11 milions d'euros d'una societat vinculada a la trama. Segons la Fiscalia Anticorrupció, que ha situat Eduardo Zaplana com a suposat cap i administrador ocult d'una xarxa corrupta per al cobrament de comissions en les adjudicacions del Pla eòlic de la Comunitat Valenciana i de les inspeccions tècniques de vehicles (ITV), la societat de Cotino va aconseguir adjudicacions del Consell del qual formava part, i per això tenia més valor. 

Les referències a Cotino són constants en el sumari del cas, fet públic el dilluns passat per la titular del jutjat d'instrucció número 8 de València, on també consta un correu electrònic en què s'informava Cotino, en aquell moment director de la Policia Nacional, de tota la trama delictiva i del procés d’adjudicació. 

La documentació també mostra que l'expresident de la Generalitat i de Bancaixa, José Luis Olivas, va rebre 580.000 euros d’una societat vinculada a la família Cotino i que va resultar beneficiària d’adjudicacions del pla eòlic. Olivas ho ha negat tot en un comunicat, però en la investigació es parla del pagament d’un presumpte suborn per un tracte de favor quan era president de la Generalitat. 

També et pot interessar

stats