L'excap de comunicació d'AENA reconeix el retorn de 40.000 euros a Correa per a reformar un àtic

L'Audiència Nacional jutja els tripijocs de contractes públics perquè les empreses de la trama Gürtel resultaren beneficiàries entre els anys 2000 i 2002

Fracisco Correa
Fracisco Correa / Efe

El cap de comunicació d'AENA de setembre del 2000 a maig del 2004, Ángel López de la Mota, ha reconegut que va tornar al líder de la xarxa corrupta, Francisco Correa, 40.000 euros que va avançar per a reformar un àtic.

Així ho ha assegurat López de la Mota davant del tribunal de l'Audiència Nacional que jutja els tripijocs de contractes públics perquè les empreses de la trama Gürtel resultaren beneficiàries entre els anys 2000 i 2002. 

En aquest procediment, en què Correa s'ha acollit al dret de no declarar, analitzen els suposats suborns de la trama Gürtel als exdirectius de l'empresa aeroportuària per a convertir-se en l'adjudicatària de l'organització d'aquests esdeveniments.

No obstant això, López de la Mota ha indicat que coneix Correa perquè va coincidir amb ell durant l'anterior etapa laboral en l'oficina de premsa del PP, però ha negat haver entaulat alguna relació comercial.

Sobre els suposats tractes de favor, ha indicat que tots els viatges que va pagar a l'agència Pasadena Viajes els va encarregar i pagar personalment i que, per tant, no van ser un regal de Correa. Així mateix, ha afirmat que l'únic lliurament de diners en sobres que va haver-hi va ser la que va fer el mateix excap de comunicació a Correa per a tornar-li 40.000 euros relacionats amb la reforma d'un àtic a Villaviciosa de Odón (Madrid).

També et pot interessar

stats