L’Eurocambra impedeix Puigdemont i Comín tramitar l’acreditació d’eurodiputat

No se’ls ha permés entrar a la seu del Parlament a Brussel·les a l’espera que les autoritats espanyoles notifiquen la llista oficial d’eurodiputats.

L’Eurocambra impedeix Puigdemont i Comín tramitar l’acreditació d’eurodiputat
L’Eurocambra impedeix Puigdemont i Comín tramitar l’acreditació d’eurodiputat

El Parlament Europeu ha impedit l’entrada a la seua seu a Brussel·les de l’expresident de Catalunya, Carles Puigdemont, i l’exconseller Toni Comín per a tramitar l’acreditació temporal que es dona als nous eurodiputats. L’Eurocambra està a l’espera que les autoritats espanyoles notifiquen la llista oficial d’eurodiputats.

L’incident s’ha produït passades les 17 hores, quan Puigdemont i Comín, eurodiputats electes per la llista de JxCAT en les eleccions del passat diumenge, han intentat accedir a les instal·lacions de l’Eurocambra per a sol·licitar el passe provisional que s’atorga als nous diputats mentre es formalitzen les llistes.

No obstant això, quan els dos polítics catalans han arribat, els serveis de seguretat han comprovat que els seus noms apareixien en la llista de nous eurodiputats, però tenien indicacions perquè no se’ls hi facilitara l’entrada.

Encara que la llista oficial dels 54 eurodiputats triats a Espanya no ha sigut comunicada al Parlament Europeu, altres eurodiputats com José Ramón Bauzá, de Ciutadans, i Diana Riba (ERC) i Pernando Barrena (EH Bildu), sí ue han pogut completar aquesta primera acreditació a Brussel·les.

També et pot interessar

stats