L'Eurocambra anuncia l'inici del suplicatori contra Puigdemont i Comín, que durarà mesos

Aquest procés pretén retirar-los la immunitat que els correspon com a eurodiputats per a poder jutjar-los a Espanya.

Els eurodiputats Toni Comín i Carles Puigdemont, a la cambra plenària del Parlament Europeu, a Estrasburg
Els eurodiputats Toni Comín i Carles Puigdemont, a la cambra plenària del Parlament Europeu, a Estrasburg / Nicolas Roses (Reuters)

El Parlament Europeu ha anunciat aquest dijous el començament del suplicatori contra els líders independentistes catalans Carles Puigdemont i Toni Comín. Aquest procés pretén retirar-los la immunitat que els correspon com a eurodiputats per a poder jutjar-los a Espanya..

La vicepresidenta del Parlament Europeu, Ewa Bożena Kopacz, ha traslladat al ple que el Tribunal Suprem ha demanat a la institució comunitària l'alçament de la immunitat de l'expresident català i l'exconseller, donant així inici a un procés que es prolongarà mesos.

Aquesta sol·licitud se sotmetrà a la comissió d'afers jurídics, que es reuneix aquest dijous, però que no podrà tractar el suplicatori. Les pròximes reunions d'aquesta comissió seran els dies 27 i 28 de gener.

Comissió d'afers jurídics

El primer que farà la comissió d'afers jurídics de l'Eurocambra serà nomenar el ponent, que no podrà ser un eurodiputat espanyol, que elaborarà l'informe que sotmetran a votació, tant en la comissió com després en el ple.

El cas el tracten a porta tancada i inclou la possibilitat que l'afectat comparega en una audiència a la qual pot acudir acompanyat d'un advocat que l'assessore o pot designar un altre eurodiputat per a representar-lo.

També et pot interessar

stats