L'Eurocambra anuncia 27 nous eurodiputats pel Brexit, cinc d'ells espanyols

Es tracta d'una reassignació d'escons, després de la marxa dels eurodiputats britànics.

L\'Eurocambra anuncia 27 nous eurodiputats pel Brexit, cinc d\'ells espanyols
L'Eurocambra anuncia 27 nous eurodiputats pel Brexit, cinc d'ells espanyols

La vicepresidenta del Parlament Europeu, Mairead McGuinness, ha anunciat aquest dilluns l'arribada de 27 eurodiputats nous que aconsegueixen un escó després del Brexit, cinc dels quals s'uniran a la delegació espanyola.

Es tracta de Marcos Ros (PSOE), Adrián Vázquez (Ciutadans), Gabriel Mato (PP), Margarita de la Pisa (Vox) i Clara Ponsatí (JxCat), que ocuparan els cinc llocs que li corresponen a Espanya per la reassignació d'escons, després de la marxa dels 73 eurodiputats britànics. D'aquests 73, 46 queden lliures per a futures incorporacions d'Estats membres a la Unió Europea, mentre que els 27 restants es reparteixen entre països europeus que estaven infrarepresentats a la cambra.

Els cinc nous eurodiputats espanyols s'incorporen als grups parlamentaris als quals ja pertanyien els seus companys de partit: Ros a l'Aliança de Socialistes i Demòcrates, Vázquez a Renovar Europa, Mato al Partit Popular Europeu i De la Pisa als Conservadors i Reformistes Europeus. Ponsatí, igual que Carles Puigdemont i Toni Comín, passa al banc dels no inscrits després que els seus companys de partit retiraren la seua sol·licitud d'unir-se als Verds/ALE.

També et pot interessar

stats