L'esquerra perd l'alcaldia a Massalfassar per només un vot

El recompte oficial li lleva un dels dos regidors al PSOE en favor de Demòcrates Valencians, que ara té la clau de la governabilitat.

VÍDEO | L\'esquerra perd l\'alcaldia a Massalfassar per només un vot

El ball de vots, per la revisió de l'escrutini de les eleccions municipals de diumenge a la Comunitat Valenciana que estan fent les juntes electorals de zona, té un punt calent a Massalfassar, a l'Horta Nord. I és que aquest recompte ha provocat un canvi fonamental en l'atribució de les regidories: li ha llevat al PSOE un dels dos regidors que se li atorgaren la nit electoral, i li l'atribueix ara a Demòcrates Valencians, de manera que s'altera la relació de forces entre els blocs de dreta i esquerra. 

Es dona la circumstància que aquest partit, que no havia obtingut representació, està liderat per Carles Fontestad, qui fins ara era l'alcalde, i que va abandonar el seu partit, Compromís, la legislatura passada. I no sols això. L'atribució de regidories ha canviat per un sol vot. La Junta Electoral li ha donat ara per bo un vot que en principi era nul. I per un vot, gràcies a la llei d'Hondt, tot canvia: Fontestad no només serà regidor, sinó que, ara, té la clau del nou govern municipal. 

També et pot interessar