L'estat espanyol garanteix que facilitarà el trasllat de les funcionàries víctimes de violència masclista

L'acord assegurarà la protecció i la intimitat de les víctimes i dels seus familiars.

L\'estat espanyol garanteix que facilitarà el trasllat de les funcionàries víctimes de violència masclista
L'estat espanyol garanteix que facilitarà el trasllat de les funcionàries víctimes de violència masclista

L'estat espanyol ha arribat a un important acord amb totes les comunitats autònomes per tal de facilitar el trasllat de les funcionàries víctimes de la violència masclista. Concretament, la sectorial d'Administracions Públiques reunida aquest dilluns a Madrid ha acordat que qualsevol treballadora pública reconeguda com a víctima de la violència de gènere podrà demanar el trasllat a qualsevol administració espanyola.

Segons l'acord, la petició tindrà tracte preferent i garantirà la protecció i la intimitat de la dona i dels seus familiars. Aquest acord ja està implantat en el Pla d'igualtat de la Comunitat Valenciana i afecta totes les administracions públiques valencianes. El que pretén és donar les màximes facilitats a les dones víctimes de la violència masclista per a garantir-los la seguretat sense cap perjuí personal o econòmic.

Actualment, a la Comunitat Valenciana, existeixen més de 20 oficines d'assistència a les víctimes de delictes violents i contra la llibertat sexual i durant els primers mesos de l'any se n'han arribat a atendre més de 8.000 casos.

També et pot interessar

stats