L’Església renuncia al privilegi de no pagar impostos i ingressarà a l’Estat 16 milions d’euros

Pagarà els impostos sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) i els que afecten les Contribucions Especials

El ministre de la presidència, Félix Bolaños i el Nunci Apostòlic, Bernardito Auza
El ministre de la presidència, Félix Bolaños i el nunci apostòlic, Bernardito Auza / Eduardo Parra / Europa Press

L'Església ha renunciat al privilegi de no pagar determinats impostos i ingressarà setze milions d’euros anuals als ajuntaments de tot el país, gràcies a un acord entre el govern i la Conferència Episcopal. Així ho ha anunciat aquest dimecres el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, després de la signatura de l'acord amb la Santa Seu i la CEE. En concret, l’Església ha renunciat a les exempcions dels impostos sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) i els que afecten les Contribucions Especials.

El règim fiscal de l'Església a Espanya deriva dels acords econòmics amb la Santa Seu, signats el gener del 1979. L'acord aconseguit aquest dimecres permet modificar-los a través del bescanvi de notes. “Aquest acord suposa la fi dels privilegis fiscals de l'Església catòlica en el pagament de dos impostos. A partir de hui, l'Església serà tractada com qualsevol entitat sense ànim de lucre a Espanya”, ha afirmat Bolaños, que ha agraït a la institució religiosa aquesta renúncia.

Aquest acord ha sigut fruit d'un any de “treball intens de negociació discreta”, segons el ministre, que ha donat com a resultat aquest bescanvi “que tants beneficis tindrà per a l’erari públic dels ajuntaments i entitats locals”. Bolaños ha destacat que l'acord es basa en els principis d'igualtat, no discriminació i no tindre privilegis.

També et pot interessar

stats