L’escrutini a Villena crea un empat entre PP i PSPV a la Diputació d’Alacant

Les diputacions de València i Castelló tindran governs progressistes la pròxima legislatura.

VÍDEO | L’escrutini a Villena crea un empat entre PP i PSPV a la Diputació d’Alacant

L’escrutini electoral ha provocat un gir al partit judicial de Villena, on el PSPV hauria guanyat per poc més de 20 paperetes de diferència al PP. Una victòria que, si la confirmara la Junta Electoral, llevaria un diputat provincial als populars i li’l sumaria als socialistes. Aquest ball de vots suposaria un empat de 14 escons a la Diputació d’Alacant i la clau en mans de Ciutadans, amb dos diputats, que podria decantar el govern a dreta o esquerra.

El secretari general dels socialistes, Ximo Puig, ja ha allargat la mà a possibles negociacions per a aconseguir el govern a l'ens provincial i també a l'Ajuntament. Ací els escons de Ciutadans també són determinants i, a més l'extrema dreta de Vox podria condicionar l'alcaldia. "Estem absolutament oberts a negociar, parlar i avançar", ha manifestat el president en funcions, a més de valorar que hi ha una majoria progressista "capaç de donar estabilitat a Alacant".

Les diputacions de València i Castelló tindran governs progressistes la pròxima legislatura i ara els partits s'afanyen per a arribar a acords i conformar les llistes dels diputats. L'actual president de la Diputació de València, el socialista Toni Gaspar, es mostra disposat a revalidar el càrrec si l'executiva li dona el vistiplau. Mentrestant, a Castelló, el PSPV busca socis de govern.

També et pot interessar

stats