L'esborrany de pacte entre el PSOE i Unides Podem exclou la concertada de les ajudes per la Covid-19

El text proposa un increment dels recursos públics dedicats a l'educació i les beques i demana enfortir l'ensenyament públic.

L'esborrany de pacte entre el PSOE i Unides Podem exclou la concertada de les ajudes per la Covid-19
L'esborrany de pacte entre el PSOE i Unides Podem exclou la concertada de les ajudes per la Covid-19

L'esborrany pactat entre el PSOE i Unides Podem per a la reconstrucció social i econòmica exclou l'escola concertada de les ajudes econòmiques destinades a l'educació després de la crisi provocada pel coronavirus. Així, proposa que la totalitat de l'increment de la inversió vaja destinada a l'educació pública de gestió directa.

El document proposa un increment dels recursos públics dedicats a l'educació i les beques i demana enfortir l'ensenyament públic com a "columna vertebral" del sistema educatiu incrementant la inversió de manera coordinada amb les comunitats autònomes en el marc de la conferència sectorial. "La totalitat de l'increment de la inversió anirà destinat a l'educació pública de gestió directa", subratlla el document, que exclou, d'aquesta manera, l'escola concertada d'aquestes ajudes econòmiques. El text també insta a millorar els drets laborals dels docents i a incrementar progressivament els llocs escolars en la xarxa de centres de titularitat pública per a poder cobrir totes les necessitats d'escolarització existents.

La universalització de l'accés a l'Educació Infantil, de 0-3 anys, en condicions d'equitat és una altra de les mesures que contempla l'esborrany, a més d'un augment dels professionals especialistes en els centres amb alumnat que presente necessitats especials o dificultats d'aprenentatge. L'acord entre el PSOE i Unides Podem posa l'accent en la lluita contra la segregació escolar associada a la vulnerabilitat sociocultural i econòmica familiar o la discapacitat i en la necessitat de garantir la inclusió. Per això demana a les comunitats que potencien els dispositius de seguiment i control de pràctiques segregadores i reforcen els centres amb alta concentració d'alumnat en desavantatge socioeconòmic o de minories.

Reforçar els programes d'ensenyament on-line i la distribució d'equips digitals als estudiants que no en tenen, impulsar un pla de formació permanent i contínua al professorat per a garantir la competència digital o establir mesures contra l'assetjament i el ciberassetjament, especialment per motius de discapacitat o orientació sexual, són unes altres propostes en matèria educativa que contempla l'esborrany.

També et pot interessar

stats