L'equip de govern de València expressa la seua “voluntat d'arribar a un acord” sobre el PAI de Benimaclet

El PSPV i Compromís tanquen les diferències manifestades entorn d'aquesta proposta urbanística promoguda per Metrovacesa.

Imatge d'arxiu d'hort a Benimaclet
Imatge d'arxiu d'hort a Benimaclet / À Punt NTC

El govern del Rialto, l'executiu de l'Ajuntament de València que conformen Compromís i el PSPV, ha mostrat aquest divendres la seua “voluntat d'arribar a un acord” respecte al PAI de Benimaclet, després de les diferències manifestades al llarg d'aquesta setmana entorn d'aquesta proposta urbanística, promoguda per Metrovacesa. Així ho han expressat els portaveus i vicealcaldes del govern municipal Sandra Gómez i Sergi Campillo en la roda de premsa posterior a la junta de govern local.

La polèmica en el govern municipal entorn d'aquest pla urbanístic va sorgir després que Gómez, també edil de Desenvolupament Urbà i portaveu socialista, anunciara aquest dilluns que l'Ajuntament ha decidit no admetre a tràmit el PAI tal com està dissenyat i planificat. La vicealcaldessa va avançar, així mateix, que s'ha instat a introduir-hi canvis com la disminució d'altures, l'augment del terciari –no comercial sinó per a oficines, i la reducció d'habitatges lliures.

Preguntats per si l'executiu ha resolt aquestes divergències i ha avançat cap a una posició consensuada, tots dos han assenyalat que aquest no ha sigut un tema abordat en la junta de govern local i han parlat de la voluntat d'aconseguir un acord. “Evidentment, continuarem parlant-ne”, ha plantejat Campillo, de Compromís, que ha ressaltat que “la voluntat del govern és arribar a un acord”. “Crec que govern arribarà a un acord en el PAI de Benimaclet”, ha agregat.

Preguntats també per les línies roges que posen el PSPV i Compromís respecte al PAI de Benimaclet, els vicealcaldes no n’han esmentada cap i han insistit en la voluntat d’“acord”. “Ningú té un model concret, hem de treballar conjuntament i això és el que estem fent”, ha exposat Sergi Campillo.

També et pot interessar

stats