L'EMT comunica que la treballadora investigada es va saltar l'operativa per a les transferències

L'empresa pública trasllada al Tribunal de Comptes un escrit sobre el frau de quatre milions d'euros que ha patit.

L\'EMT comunica que la treballadora investigada es va saltar l\'operativa per a les transferències
L'EMT comunica que la treballadora investigada es va saltar l'operativa per a les transferències
07 de gener 2020 - 19:52

El president de l'EMT, Giuseppe Grezzi, ha remés un escrit al Tribunal de Comptes per a informar-lo del frau de quatre milions que ha patit l'empresa. En el document també sosté que l'única treballadora investigada en el cas, Celia Zafra, es va saltar l'operativa a l'hora de fer transferències i va proveir l'estafador de les signatures corresponents per poder dur l'estafa a terme.

Segons l'escrit, Zafra va rebre una telefonada d'una persona que es feia passar per advocat de Deloitte que li va explicar que l'EMT anava a participar en una oferta pública d'accions (OPA) d'una empresa xinesa. A més, també li comentava que l'operació era confidencial, i li va fer firmar un document de confidencialitat, i que depenia directament de Giuseppe Grezzi.

Així, Zafra va rebre un correu electrònic suposadament del mateix Grezzi en què confirmava l'operació, motiu pel qual "començava a treballar amb el suposat senyor Parada en la realització de les transferències necessàries per a poder participar en l'opa".

Tota l'operativa es va realitzar fins al dia 23 de setembre, moment en què l'entitat de crèdit, CaixaBank, alertara el director gerent de la situació i paralitzara les operacions, després que ja s'hagueren fet huit transferències a dos comptes de societats domiciliades a la Xina, per un import total de 4.040.898,22 euros.

Poc després que es coneguera la situació, Zafra va ser acomiadada, al·legant que no tenia "poder de disposició per a ordenar transferències", ja que l'operativa per a fer transferències de l'EMT és en línia mitjançant signatura del director gerent i la directora de l'àrea de gestió.

Actualment, els fets estan en seu judicial amb l'EMT com a perjudicada, Zafra com a investigada, els regidors del PP i consellers de l'empresa, Carlos Mundina i Marta Torrado com a acusació popular i l'entitat CaixaBank com a responsable civil.

També et pot interessar

stats