L'EMT comunica que la treballadora investigada es va saltar l'operativa per a les transferències

L\'EMT comunica que la treballadora investigada es va saltar l\'operativa per a les transferències
L'EMT comunica que la treballadora investigada es va saltar l'operativa per a les transferències

L'empresa pública trasllada al Tribunal de Comptes un escrit sobre el frau de quatre milions d'euros que ha patit.

07 de gener 2020 - 19:52

El president de l'EMT, Giuseppe Grezzi, ha remés un escrit al Tribunal de Comptes per a informar-lo del frau de quatre milions que ha patit l'empresa. En el document també sosté que l'única treballadora investigada en el cas, Celia Zafra, es va saltar l'operativa a l'hora de fer transferències i va proveir l'estafador de les signatures corresponents per poder dur l'estafa a terme.

Segons l'escrit, Zafra va rebre una telefonada d'una persona que es feia passar per advocat de Deloitte que li va explicar que l'EMT anava a participar en una oferta pública d'accions (OPA) d'una empresa xinesa. A més, també li comentava que l'operació era confidencial, i li va fer firmar un document de confidencialitat, i que depenia directament de Giuseppe Grezzi.

Així, Zafra va rebre un correu electrònic suposadament del mateix Grezzi en què confirmava l'operació, motiu pel qual "començava a treballar amb el suposat senyor Parada en la realització de les transferències necessàries per a poder participar en l'opa".

Tota l'operativa es va realitzar fins al dia 23 de setembre, moment en què l'entitat de crèdit, CaixaBank, alertara el director gerent de la situació i paralitzara les operacions, després que ja s'hagueren fet huit transferències a dos comptes de societats domiciliades a la Xina, per un import total de 4.040.898,22 euros.

Poc després que es coneguera la situació, Zafra va ser acomiadada, al·legant que no tenia "poder de disposició per a ordenar transferències", ja que l'operativa per a fer transferències de l'EMT és en línia mitjançant signatura del director gerent i la directora de l'àrea de gestió.

Actualment, els fets estan en seu judicial amb l'EMT com a perjudicada, Zafra com a investigada, els regidors del PP i consellers de l'empresa, Carlos Mundina i Marta Torrado com a acusació popular i l'entitat CaixaBank com a responsable civil.

També et pot interessar