L'eixida d'Illa obliga a la primera remodelació del govern espanyol

El nom de Carolina Darias, actual ministra de Política Territorial, sona per a assumir la cartera de Sanitat.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa i la ministra de Política Territorial, Carolina Darias, en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut
El ministre de Sanitat, Salvador Illa i la ministra de Política Territorial, Carolina Darias, en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut / Efe

L'eixida del ministre de Sanitat, Salvador Illa, com a candidat del PSC a la presidència de la Generalitat de Catalunya obliga a fer la que serà la primera remodelació del govern espanyol. Aquesta remodelació pot ser imminent i obliga Pedro Sánchez a buscar almenys un relleu per al Ministeri de Sanitat, segons apunta l'Agència Efe.

A falta que el president del govern confirme intencions, el nom que més ha sonat durant tot aquest dimecres són el de l'actual ministra de Política Territorial, Carolina Darias, com a candidata a substituir Illa al davant de Sanitat. També ha sonat amb força el nom del líder dels socialistes catalans, que ha cedit a Illa el lloc de candidat a la presidència, i que podria assumir una cartera.

Darias no entraria com a nova al Ministeri de Sanitat, perquè està al costat de Sánchez i Illa immersa en la gestió de la crisi sanitària tots aquests mesos i en la cogovernança amb les comunitats autònomes. La ministra ha estat present en els consells interterritorials de salut i en les conferències de presidents, i en contacte permanent amb les comunitats autònomes en aquests mesos en què ha sigut necessària la constant comunicació entre les administracions.

A La Moncloa guarden silenci i les fonts consultades no confirmen ni els noms ni quan abordarà Sánchez aquesta crisi de govern que suposarà el primer –o primers– canvi en l'executiu de coalició entre socialistes i Unides Podem.

També et pot interessar

stats