L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal presenta les seues previsions demogràfiques

La Seguretat Social preveu un augment en els seus ingressos de fins a 1.100 milions per a pujar les bases màximes de cotització.

El Pacte de Toledo ha continuat la discussió sobre les seues recomanacions respecte als plans complementaris de pensions
El Pacte de Toledo ha continuat la discussió sobre les seues recomanacions respecte als plans complementaris de pensions

L'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) presenta en el Pacte de Toledo un informe amb les seues previsions demogràfiques, segons les quals, per al 2050, la població d'entre 16 i 66 anys se situaria en un nivell similar a l'actual, al voltant de 30 milions, enfront de la contracció projectada per l'INE i l'Eurostat, d'entre 7 i 5 milions respectivament.

A més, també està previst que el seu president, José Luis Escrivà, responga a les qüestions plantejades pels grups parlamentaris sobre la futura sostenibilitat del sistema fiscal, i també sobre diferents possibles escenaris davant d'un canvi en el sistema de cotitzacions.

Com aquest organisme va avançar durant la seua última compareixença al Congrés, davant la Comissió de Pressupostos, la Seguretat Social preveu un augment en els seus ingressos de fins a 1.100 milions per a pujar les bases màximes de cotització entre un 10% i un 12% durant 2019, mesura que encara no ha concretat el govern de Pedro Sánchez.

D'altra banda, el Pacte de Toledo ha continuat la discussió sobre les seues recomanacions respecte als plans complementaris de pensions. La comissió estudia ara la proposta presentada pel PNB, dirigida a potenciar els plans complementaris d'empresa, principalment en la direcció de l'opció més exitosa, la de les Entitats de Previsió Social Voluntària (EPSV).

També et pot interessar

stats