L'Audiència de València confirma l'arxivament de la causa contra Ribó per l'enquesta fallera

El jutge va dictaminar que Ribó no va actuar "de forma arbitrària" sinó en funció de l'assessorament d'un tècnic experimentat.

L\'Audiència de València confirma l\'arxivament de la causa contra Ribó per l\'enquesta fallera
L'Audiència de València confirma l'arxivament de la causa contra Ribó per l'enquesta fallera

L'Audiència de València ha confirmat l'arxivament de la causa que es va obrir a l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, arran de la denúncia presentada per un assessor del PP per negar a l'oposició l'expedient de l'enquesta sobre les Falles.

La secció quarta de l'Audiència de València desestima el recurs del PP contra la del Jutjat d'Instrucció Número 9 de València, que ja va sobreseure l'assumpte. En aquella resolució, el jutge va fallar que Ribó no va actuar "de forma arbitrària" sinó que en funció de l'assessorament d'un tècnic experimentat. El magistrat destacava a més que l'oposició va deixar passar el termini administratiu per a recórrer contra la decissió, fins que la negativa va ser ferma.

L'acte també descartava considerar l'expedient objecte de la controvèrsia com a un expedient municipal, ja que es basava en un intercanvi de correus electrònics. Més que negar la informació, va raonar el magistrat, "va ser més prompte diferir-la fins que finalitzara l'expedient sancionador per part de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades". En conseqüència, ara l'Audiència confirma la decisió del jutge instructor i argumenta que no pot afirmar-se que existira "una resolució arbitrària per part de l'alcalde sabent la seua manifesta i palesa il·legalitat".

La raó per a arribar a aquesta conclusió, continua la sentència, "resulta sòlida i de pes" i naix del testimoni del secretari de l'Ajuntament, qui va considerar que havia de mantindre's la reserva d'accés en defensa dels interessos municipals. Després de conéixer l'arxivament definitiu de la causa, fonts municipals han recordat que aquesta era "una de les més de 15 denúncies" que l'assessor del PP Luis Salom "ha anat interposant contra diferents càrrecs públics, totes elles arxivades fins hui".

María Oliver, declarada com investigada

El jutjat d'instrucció número 19 de València ha citat a declarar en qualitat d'investigada a la segona tinent d'alcalde i regidora d'Educació a l'Ajuntament d'aquesta ciutat, María Oliver, a partir d'una altra denúncia presentada per Luis Salom. L'assessor del PP ha observat "possibles irregularitats" en un conveni subscrit entre l'administració local i a Universitat de València per a estudiar el sistema educatiu en la capital valenciana.

Luis Salom sosté que l'acord es va firmar "de forma directa i al marge de qualsevol procediment de concurrència competitiva, sense cap justificació sobre aquest tema" i destaca que "l'objecte del conveni no es correspon amb les competències que en matèria educativa corresponen a l'Ajuntament de València" sinó a la Conselleria d'Educació.

També et pot interessar

stats