L'Audiència de Sevilla fa pública la sentència dels ERO un any després del juí

Estan acusats per delictes continuats de prevaricació i malversació 21 ex-alts càrrecs.

Imatge d’arxiu dels expresidents de la Junta d’Andalusia Manuel Chaves i José Antonio Griñán
Imatge d’arxiu dels expresidents de la Junta d’Andalusia Manuel Chaves i José Antonio Griñán / Europa Press

L'Audiència Provincial de Sevilla farà pública aquest dimarts la sentència del judici de la coneguda com peça política dels expedients de regulació d'ocupació (ERO) dels 21 acusats, entre els quals es troben els dos expresidents de la Junta d'Andalusia Manuel Chaves i José Antonio Griñán. 

El judici va quedar vist per a sentència al desembre del 2018 després d'un any i quatre dies i 152 sessions, en una causa formada per 14.276 folis dividits en 38 toms i set toms d'annexos. 

La Fiscalia acusa els ex-alts càrrecs de defraudar 855 milions d'euros després de la suposada creació d'un sistema d'ajudes públiques "totalment opac" al marge "dels ciutadans" i dels controls establits per la Intervenció General.

Acusats de prevaricació i malversació 

Els 21 ex-alts càrrecs estan acusats d'un delicte continuat de prevaricació i un delicte continuat de malversació. Alguns d'ells només han sigut acusats per prevaricació i s'enfronten a deu anys d'inhabilitació, com Manuel Chaves, els exconsellers Gaspar Zarrías i Magdalena Álvarez, l’exviceconseller José Salgueiro, l'exdirector general de Pressupostos Antonio Lozano i l'excap del gabinet jurídic Francisco del Río.

Les sol·licituds de pena van des dels sis als huit anys de presó per als acusats de prevaricació i malversació. El ministeri públic demana sis anys per a José Antonio Griñán, l'exconsellera d'Hisenda Carmen Martínez Aguayo, l'exinterventor general Manuel Gómez, l'exdirector general de l'Institut de Foment d'Andalusia (IFA), Jacinto Cañete, i l'exsecretària general tècnica d'Ocupació Lourdes Medina.

D'altra banda, els acusats que s'enfronten a una petició de huit anys de presó són els exconsellers Francisco Vallejo, José Antonio Viera i Antonio Fernández; els directors generals de Treball Francisco Javier Guerrero i Juan Márquez; l’exviceconseller d'Ocupació Agustín Barberá i l’exviceconseller d'Innovació Jesús María Rodríguez Román; l'exdirector general d'IFA Miguel Ángel Serrano i els exsecretaris generals tècnics Juan Francisco Sánchez i Javier Aguado.

També et pot interessar

stats