L'Audiència reobri la causa per l'organització de la Fórmula 1 en què està investigat Camps

S'ordena la reobertura per a investigar "la indicació o orde de forma de l'assumpció per part de la Generalitat de la condició d'avaladora".

VÍDEO | L\'Audiència reobri la causa per l\'organització de la Fórmula 1 en què està investigat Camps

La secció segona de l'Audiència Provincial de València ha revocat parcialment l'arxivament provisional de la causa referida a l'organització dels Gran Premi de Fórmula 1 a València entre 2008 i 2012, en què només quedava com investigat l’expresident de la Generalitat Francisco Camps.

Segons consta en un acte datat aquest dilluns, s'ordena la reobertura de la causa per a investigar "la indicació o orde de forma de l'assumpció per part de la Generalitat de la condició d'avaladora" en l'organització de les citades proves automobilístiques a partir de juliol de 2011.

El periodista especialitzat en tribunals Juan Nieto ha explicat en el 20H NTC que, mitjançant aquesta indicació, la Generalitat va evitar un procés que hauria durat entre sis mesos i un any, amb l’objectiu de garantir les curses al circuit. El motiu, segons ha assegurat Nieto, es deu al fet que Camps dimitiria pel cas dels trages 24 hores després de firmar el contracte en què l’administració es convertiria en avalista d’una empresa privada, com era Valmor. 

A partir d’ara, tal com ha afirmat Nieto, la jutgessa haurà de decidir si obri juí oral o no, ja que la investigació està tancada i per tant no es poden practicar més diligències. 

Així, s'atén la petició de l'Advocacia de la Generalitat, però només pel que fa al citat aval. Així, no s’han admés la resta de peticions relatives a l'acumulació de peces o a la reobertura del procediment en relació amb l'exassessora del president Belén Reyero.

La causa es va obrir fa pràcticament cinc anys per a investigar les negociacions per a l'organització del Gran Premi d'Europa de Fórmula 1 a través de Valmor Sport i la posterior absorció d'aquesta societat per l'empresa pública Circuit del Motor. No obstant això, va ser arxivada el mes de desembre passat amb el beneplàcit del fiscal i l'oposició de l'Advocacia de la Generalitat.

També et pot interessar

stats