L’Audiència Provincial manté Eduardo Zaplana a la presó

Els magistrats han tombat el quart recurs de la defensa de l’expresident de la Generalitat, que demana l’alliberament per motius de salut.

Eduardo Zaplana va complir 100 dies a la presó l'1 de setembre
Eduardo Zaplana va complir 100 dies a la presó l'1 de setembre / Juanjo Martín (Efe)

Eduardo Zaplana continuarà a la presó València-II de Picassent. La secció cinquena de l'Audiència Provincial de València ha desestimat l’últim recurs presentat per la defensa de l’expresident de la Generalitat i confirma la situació de presó provisional decretada pel jutjat d'instrucció número 8 de València. La petició ara desestimada va ser presentada el 14 d'agost amb l'argument de "risc vital" per al detingut. 

Des de l’arrest, la defensa ha presentat quatre recursos demanant l’alliberament provisional o l'arrest domiciliari per motius de salut, que ha acompanyat de diversos informes mèdics. Zaplana pateix leucèmia i es va sotmetre a un trasplantament el desembre de 2015. 

L'exministre de Treball va complir 100 dies a la presó l'1 de setembre. Al maig, el van detindre en el marc del cas Erial, on se l'investiga per la repatriació de més de 10 milions d'euros obtinguts, suposadament, pel cobrament de comissions quan era president de la Generalitat.

Fins ara, l'Audiència ha rebutjat la posada en llibertat d'Eduardo Zaplana perquè considera que hi ha risc de fuga i de destrucció de proves. 

També et pot interessar

stats