L'Audiència Nacional reemplaça el jutge Andreu en el tribunal que jutjarà la caixa B del PP

Decauen així les recusacions contra el magistrat impulsades per les defenses de Bárcenas i el Partit Popular per considerar que no seria imparcial.

Luis Bárcenas, en una imatge d'arxiu eixint de l'Audiència Nacional
Luis Bárcenas, en una imatge d'arxiu eixint de l'Audiència Nacional / Efe

L’Audiència Nacional ha substituït el jutge Fernando Andreu per la magistrada María Fernanda García Pérez com a integrant del tribunal i ponent de la sentència que es dicte en el judici per les presumptes irregularitats en el finançament del PP.

La secció segona exposa que d'aquesta manera, "queden sense efecte" els escrits de recusació que havien plantejat les defenses de Luis Bárcenas i el Partit Popular contra el jutge Andreu. 

De fet, les defenses havien demanat apartar-lo del tribunal per considerar que no seria imparcial en aquesta causa. Al·legaven la seua evident sintonia amb la ministra de Justícia Dolores Delgado, ja que el nom d'Andreu va arribar a sonar com a secretari d'Estat, el seu número 2.

No obstant això, l'Audiència Nacional va rebutjar de pla aquella pretensió i va mantindre a Andreu en el seu lloc. 

Amb aquesta substitució, decauen aquestes sol·licituds ja que el tribunal que enjudicie aquest assumpte l'integraran les magistrades Fernanda García Pérez, María José Rodríguez Duplá, que el presideix; i María Riera Ocaiz.

També et pot interessar

stats