L'Audiència Nacional processa Camps per prevaricació en els contractes del Consell amb la Gürtel

L'expresident de la Generalitat recorrerà perquè considera l’acusació “completament falsa”.

L\'Audiència Nacional processa Camps per prevaricació en els contractes del Consell amb la Gürtel
L'Audiència Nacional processa Camps per prevaricació en els contractes del Consell amb la Gürtel

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha processat l'expresident de la Generalitat Francisco Camps pels contractes del Consell amb l'empresa Orange Market, de la trama Gürtel, en l'edició de Fitur de 2009, després de vora un any d'investigació.

El magistrat instructor de la peça 5 del cas Gürtel ha pres aquesta decisió després de citar a declarar Camps i altres implicats en el presumpte tripijoc per a adjudicar el contracte de Fitur a la xarxa que dirigia Francisco Correa.

Segons l'acte, el magistrat proposa jutjar Camps per un delicte de prevaricació, encara que deixa la porta oberta a una imputació més àmplia en aquesta peça 5 del cas Gürtel, ja que, fins al moment, l’havia investigat també per frau.

Per al magistrat, en la investigació s'ha revelat "un arsenal d'indicis, molt consistents, cadascun d'ells prou acreditat, que permet afirmar que l'aleshores president de la Generalitat va participar en l'adreçament del contracte de Fitur 2009 a favor d'Orange Market".

Segons De la Mata, l'adjudicació de 2009 es correspon amb la forma d'actuar de Camps des de 2005 en relació a aquesta empresa de la trama Gürtel "a canvi de la seua paciència i resignació davant l'impagament del multimilionari deute que el PP valencià tenia amb Orange Market, i la seua col·laboració en acceptar les il·legals fórmules de pagament que el PP utilitzava per a anar cancel·lant el deute".

El jutge reconeix que "no existeixen documents que acrediten fefaentment" que Camps donara instruccions a l’exdirectora general de Promoció Institucional, Dora Ibars, perquè adjudicara a dit a Orange Market la construcció de l'estand en Fitur 2009. 

A més, De la Mata sosté que "no ha de buscar-se" la signatura de Camps en "resolució o cap document adjudicador, ja que és obvi que a Presidència de la Generalitat no corresponien tals poders legals que, en aquest cas concret, estaven assignats als òrgans de contractació de cadascuna de les entitats o institucions expositores en l'estand de Grans Esdeveniments de Fitur 2009".

Ara bé, per al magistrat això no significa, que "no haja quedat acreditat en la causa que no proporcionara tals instruccions directes i intervinguera en l'adreçament d'aquest contracte a favor d'Orange Market".

En l'acte es requereix al ministeri fiscal i a les parts acusadores que en el termini de deu dies sol·liciten l'obertura del juí oral amb la formulació del corresponent escrit d'acusació o el sobreseïment de la causa. 

L'Audiència Nacional va ordenar reobrir aquesta peça per a investigar Camps el setembre de 2018, i de la Mata va decidir imputar-lo formalment el desembre pels presumptes delictes de prevaricació administrativa i frau a l'administració. Finalment, el jutge ha decidit processar-lo per prevaricació, encara que "sense perjudici d'ulterior qualificació".

Camps recorrerà perquè considera l’acusació “completament falsa” 

Camps ha assegurat que recorrerà la imputació per suposada prevaricació en l'adjudicació de contractes amb l'empresa Orange Market perquè considera l'acusació contra ell “rotundament falsa”.

A més, ha assegurat que no va donar instruccions per a la contractació d'Orange Market per a la instal·lació de l'expositor de la Comunitat Valenciana en Fitur el 2009, i també ha negat que tinguera coneixement de cap pagament il·lícit a aquesta empresa.

També et pot interessar

stats