L’Audiència Nacional obri judici contra l’exresponsable dels Mossos, Josep Lluís Trapero

A més, dona cinc dies a la fiscalia perquè presente l’escrit d’acusació.

Josep Lluís Trapero, en una imatge d'arxiu
Josep Lluís Trapero, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La secció primera de la sala penal de l’Audiència Nacional ha confirmat la resolució que posa fi al sumari sobre el processament de l’exresponsable dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, a qui envia a judici. Al mateix temps, dona cinc dies a la fiscalia perquè presente l’escrit d’acusació. 

La resolució, dictada aquest dilluns i de la qual ha sigut ponent el magistrat Ramón Sáez, exposa que una vegada aquesta sala ha confirmat l’orde de processament, “sembla raonable fer el judici oral per a examinar la solvència dels indicis de criminalitat que s’acordaven en aquesta resolució”.

D’aquesta manera, el fiscal tindrà cinc dies de termini per a presentar l’escrit d’acusació contra Trapero. A més, es confirma el processament i el pas al judici oral de la intendenta Teresa Laplana i dels excaps polítics de la policia autonòmica, Pere Soler i Cèsar Puig.

Tots van ser processats en una resolució dictada el passat mes d’abril per la magistrada de l’Audiència Nacional, i ara al Tribunal Suprem, Carmen Lamela, que va ordenar seure a la banqueta Trapero per dos delictes de sedició i un d’organització criminal presumptament comesos durant els fets del 20 i el 21 de setembre, davant de la Conselleria d’Economia a Barcelona, i en la jornada del referèndum independentista de l’1 d’octubre de 2017.

Soler i Puig, per la seua banda, han sigut processats per organització criminal i un únic delicte de sedició que hauria tingut lloc pel referèndum il·legal de l’1 d’octubre, mentre que Teresa Laplana s’enfronta a un delicte de sedició en relació amb els incidents del 20 i 21 de setembre.

També et pot interessar

stats