L'Audiència Nacional jutjarà el major Trapero per l'1-O

En el banc dels acusats seuran també altres càrrecs com Pere Soler, Cèsar Puig, Quim Forn i Teresa Laplana.

L\'Audiència Nacional jutjarà el major Trapero per l\'1-O
L'Audiència Nacional jutjarà el major Trapero per l'1-O

L'Audiència Nacional ha anunciat que és competent per a jutjar el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, a qui acusa de rebel·lió per l'1-O i per no frenar “el setge” a la Conselleria d'Economia.

Així ho ha confirmat aquest tribunal, que també jutjarà l'exdirector dels Mossos, Pere Soler; la intendent de la policia autonòmica, Teresa Laplana i l'exsecretari general d'Interior, César Puig, segon de l'exconseller Quim Forn, que està sent jutjat en el Suprem.

Es resolen així les al·legacions plantejades per les defenses de Puig i Soler, que demanaven que els jutjaren tribunals catalans, i de les quals Trapero i Laplana es van mantindre al marge.

El magistrat Ramón Sáez Valcárcel ha explicat que, després del colp d'Estat del 23F, una llei orgànica de 1981 va reformar els delictes de rebel·lió i va atribuir la seua competència a l'Audiència Nacional, per la qual cosa la sala considera que des d'aquest moment “l'Audiència Nacional va ser apoderada pel legislador per a conéixer els delictes de rebel·lió”.

La fiscalia demana 11 anys de presó a Trapero per rebel·lió com a “peça clau” per a “dur a terme el pla secessionista” català, una pena igual a la que reclama per a Soler i Puig, mentre que per a Laplana, a qui acusa de sedició pels incidents en la conselleria, demana quatre anys de presó.

També et pot interessar

stats