L’Audiència Nacional investigarà la construcció de la comissaria de la Policia Nacional de Xirivella

El jutge Santiago Pedraz reclama la documentació de 23 contractes de ministeris de Rajoy, Rato, Álvarez Cascos, Montoro i Trillo.

Imatge d'arxiu de la comissaria de la Policia Nacional de Xirivella
Imatge d'arxiu de la comissaria de la Policia Nacional de Xirivella / Google Maps

El jutge de l’Audiència Nacional, Santiago Pedraz, investigarà la construcció de la comissaria de la Policia Nacional de Xirivella, segons han pogut saber en exclusiva els informatius d’À Punt Mèdia. Pedraz reclama tota la documentació dels contractes adjudicats per a la construcció d’aquesta comissaria el 2002, quan Mariano Rajoy era ministre de l’Interior i l’exconseller Juan Cotino, que va morir per coronavirus l’abril passat i era natural de Xirivella, a més de director general de la Policia Nacional.

En total, el jutge Pedraz ha reclamat la documentació de 23 contractes adjudicats per set ministeris que afecten també als exministres Rodrigo Rato, Álvarez Cascos, Cristóbal Montoro i Federico Trillo.

El jutge investiga ara aquests fets que es reobrin en el marc del cas conegut com els papers de Bárcenas, que investiga possibles pagaments amb diners de la caixa B del Partit Popular a canvi d’adjudicacions d’obres. Aquesta documentació que ara té en les seues mans Pedraz, i que investigarà, la van destapar en exclusiva els informatius d’À Punt

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal investiga 23 contractes públics adjudicats al constructor Alfonso García Pozuelo per valor de més de 600 milions d’euros. Els agents sospiten que va pagar comissions il·legals a canvi de contractes d’obra pública, arreglats entre el 2002 i el 2009. Entre aquests hi ha la construcció de la comissaria de policia de Xirivella. Una adjudicació que, segons ha pogut saber À Punt, es va autoritzar l’any 2002, autoritzada dos mesos abans que Juan Cotino, nascut en aquesta població, deixara el càrrec de director general de la Policia.

També et pot interessar

stats