L'Audiència Nacional investiga Vicente Cotino en la causa dels papers de Bárcenas

El jutge també cita com a testimoni l'exsecretari general del PP valencià, Ricardo Costa.

L'empresari Vicente Cotino (esquerra) a la banqueta dels acusats en el juí per la causa valenciana de la Gürtel
L'empresari Vicente Cotino (esquerra) a la banqueta dels acusats en el juí per la causa valenciana de la Gürtel / Europa Press

José de la Mata, el magistrat de l'Audiència Nacional que instrueix la causa sobre el presumpte finançament il·legal del PP mitjançat una caixa B, ha citat com a investigat Vicente Cotino. L'empresari i el seu oncle, l'exvicepresident de les Corts, Juan Cotino, van ser imputats al mes de maig en el cas Erial, que ha portat a presó l'expresident de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana.

Cotino haurà de comparéixer a l'Audiència Nacional el pròxim 24 de juliol. L'endemà el jutge també citarà, en qualitat de testimoni, l'exsecretari general del PP Ricardo Costa, condemnat a quatre anys en la causa valenciana de la Gürtel i que va admetre el cobrament de comissions d'empresaris per al finançament del partit. Costa va assegurar que seguia ordres de l'expresident Francisco Camps, a qui, hui mateix, la Fiscalia ha demanat que siga investigat en una de les peces del cas Gurtel

Citacions a petició d'EU pel cas Erial

De la Mata ha acordat les citacions després d'estimar parcialment una petició d'Esquerra Unida (EU) al maig, precisament arran de la detenció de Vicente Cotino en l'operació Erial.  EU, que exerceix d'acusació en el també anomenat cas dels papers de Bàrcenas, argumenta que l'empresari está al capdavant de Sedesa, una de les companyies que figura entre els donants del PP, segons la comptabilitat B de l'extresorer Luis Bàrcenas. A més, entén l'existència d'una connexió entre el "modus operandi" dels tresorers del PP investigats en la causa -Álvaro Lapuerta i Luis Bárcenas- i les maniobres d'altres membres del partit amb responsabilitats per a l'adjudicació de contractes públics. 

En resposta a EU, l'acte del magistrat també estima la declaració com a testimoni per al dia 24 de l'exdiputada popular Carmen Rodríguez Flores i de José Luis Montesinos, exdirector general de l'empresa Constructora Hispánica, pel seu coneixement sobre el presumpte finançament del PP.  L'endemà també cridarà a declarar l'exalcalde de Boadilla del Monte, Arturo González Panero.

També et pot interessar

stats