L’Audiència Nacional imputa Camps per la trama valenciana de la Gürtel

L'expresident de la Generalitat recorrerà la decisió perquè considera que hi ha “falta de rigor jurídic”.

L’expresident Francisco Camps a l’eixida de la Ciutat de la Justícia de València, en una imatge d’arxiu
L’expresident Francisco Camps a l’eixida de la Ciutat de la Justícia de València, en una imatge d’arxiu / Europa Press

L’Audiència Nacional ha acordat, després de reobrir la peça 5 del cas Gürtel, citar com a investigat Francisco Camps. L’expresident de la Generalitat declararà per l’adjudicació irregular a l’empresa Orange Market, en 2009, l’organització de la representació valenciana a la fira de turisme Fitur. Així, s’enfronta als presumptes delictes de prevaricació administrativa i frau a l’administració.

El jutge José De la Mata ha dictat aquesta diligència a petició de la Fiscalia Anticorrupció, després de les declaracions de Ricardo Costa, Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez sobre el finançament il·legal de les campanyes electorals del PP a la Comunitat Valenciana.

Segons ha assenyalat l’instructor, hi ha “elements que relacionen Camps amb els fets, amb la suficient consistència per a dirigir contra ell el procediment en qualitat de persona investigada”. També ha considerat raonable i pertinent dirigir la investigació contra Camps a fi de determinar si va participar “de manera decisòria en l’adjudicació aparentment irregular de l’estand de Fitur 2009”, i si aquesta acció va ser una retribució per treballs realitzats per al PP valencià que estaven pendents de cobrament.

En la resolució, De la Mata ha determinat també que prendrà declaració, com a investigats, a Salvadora Ibars, Álvaro Pérez, Francisco Correa, Pablo Crespo i Cándido Herrero i, com a testimonis, a set persones més, entre les quals hi ha Ricardo Costa.

Aquestes citacions encara no tenen data, i s’indicarà en funció de la disponibilitat d’agenda de l’òrgan judicial.

Camps recorrerà

Segons les fonts de la representació jurídica de Camps han avançat a l’agència EFE que l’expresident de la Generalitat recorrerà contra aquesta imputació. Consideren que no hi ha cap fonament jurídic perquè no hi ha cap element fàctic o declaració que la justifique.

L'expresident acumula ja quatre imputacions judicials

La imputació d’aquest dilluns se suma a les dues investigacions relacionades amb suposades irregularitats en l’organització dels premis de Fórmula 1 entre 2008 i 2012, en l’anomenat cas Valmor, i la referida als contractes de la fundació que va organitzar la visita del papa Benet XVI a València en 2006.

Puig lamenta que Camps no assumisca la seua responsabilitat política

Davant d’aquest nou capítol de la trama de corrupció lligada a Camps, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha declarat que l'expresident Francisco Camps “fa temps que hauria d'haver assumit la seua responsabilitat política” per haver portat la Comunitat Valenciana al “deteriorament ètic, econòmic i cultural” i a tindre la “pitjor de les reputacions possibles”.

Puig ha insistit afirmant que el seu partit respecta l'acció de la justícia i que “més enllà d'aquesta acció, hi ha responsabilitats polítiques per part de Camps i el PP que mai s'han assumit”.

També et pot interessar

stats