L’Audiència Nacional descarta terrorisme en l’agressió a Altsasu però hi ratifica agreujant ideològic

Compara les actuacions amb "alguns atacs a juristes o polítics a Catalunya".

Una concentració demana la llibertat per als condemnats d'Altsasu, en una imatge d'arxiu
Una concentració demana la llibertat per als condemnats d'Altsasu, en una imatge d'arxiu / Villar López (EFE)

La sala d’apel·lacions de l’Audiència Nacional descarta el delicte de terrorisme en les agressions a Altsasu a dos guàrdies civils i les seues parelles en un bar de la localitat navarresa en 2016. La sentència, difosa aquest dijous, desestima així el recurs plantejat per la fiscalia, que sí que qualificava els fets com a terroristes.

El tribunal descarta el terrorisme, però ratifica l’agreujant per discriminació ideològica per als condemnats. Consolida, així, aquesta via d’actuació per a fets similars, com ara alguns atacs a juristes o polítics a Catalunya.

Per a la sala, els fets no van ser una baralla de bar, sinó que els condemnats van agredir els agents i les seues parelles per ser guàrdies civils i per motius ideològics.

L'Audiència confirma la sentència inicial que va imposar 13 anys de presó per a Ohian Arnanz, 12 per a Jokin Unamuno i Adur Ramírez, 9 anys en el cas de Jon Ander Cob, Julen Goicoechea i Ararz Urriola i 2 anys per a Ainhara Urquijo, l'única condemnada que no ha arribat a ingressar a la presó.

En el cas d'Iñaki Abad, que va ser sentenciat a 10 anys de presó, la sala rebaixa ara la condemna a 6 anys en apreciar-se els dos únics delictes de lesions que li atribuïen les acusacions i no els quatre pels quals va ser condemnat.

També et pot interessar

stats